En blogg från SKL

SKL:s skolblogg

Alla elever ska lyckas. Alla skolor ska vara bra skolor.

Äntligen en strategi för skolans digitalisering!

digitalisering

Det är många med mig som är glada för att en nationell strategi för skolans digitalisering just nu håller på att växa fram. Att strategin arbetas fram bland annat på strategibloggen gör att också du kan följa utvecklingen och bidra med tankar, idéer och konkreta förslag.

Karin Nygårds, pionjär inom programmering för barn uttrycker sig så här:

”En sådan här chans vill man ju inte missa! Har många tankar om digitaliseringen och vill gärna vara med och bidra.”

Mycket mer än datorer

Skolans digitalisering innebär så mycket mer än att sätta datorer eller läsplattor i händerna på eleverna. Forskning visar att digitaliseringen om den genomförs på ett genomtänkt sätt, utvecklar både lärares arbetssätt och elevernas förmågor och självförtroende. För att möta alla utmaningar och möjligheter krävs nytänkande, innovationskraft och ett modigt ledarskap.

Därför tycker jag det är positivt att så många aktörer genomensamt tagit initiativ till strategiarbetet genom Nationellt forum för skolans digitalisering. Edward Jensinger, utvecklingschef i Helsingborg, som medverkar i en av referensgrupperna, skriver:

”Jag upplever Forumet för skolans digitalisering som en av de viktigaste åtgärderna för att komma till rätta med skolans generella problem som har ökat de senaste åren. Bara en sådan sak att alla dessa tunga organisationer vill vara med och utveckla.”

Med gemensamma krafter kan vi underlätta skolans digitalisering. Men det viktigaste förändringsarbetet står såklart rektorer, lärare och elever för.

Be Sociable, Share!

  Författare:
  Kommentarer: Bli först att kommentera
  Kategori: Digitalisering
  Etiketter:

  Inga kommentarer på “Äntligen en strategi för skolans digitalisering!”

  skl logotyp