En blogg från SKL

SKL:s skolblogg

Alla elever ska lyckas. Alla skolor ska vara bra skolor.

Förskolan i topp – igen!

I måndags presenterade Svenskt Kvalitets Index (SKI) sin årliga mätning av hur nöjda kunder och användare är med samhällets service. Det är glädjande att de tillfrågade generellt sett är nöjda med kommuner och landstings verksamheter. Enligt undersökningen har kvaliteten dessutom förbättrats på flera områden det senaste året.

Ännu roligare för oss som arbetar med skolfrågor är att förskolan toppar listan över de verksamheter som medborgarna är mest nöjda med – och på tredje plats kommer gymnasieskolan. Gymnasieskolan får dessutom sitt högsta betyg sedan undersökningen påbörjades!

Även om förskolan ligger i topp är årets resultat något lägre än förra året. Det visar på hur viktigt det är att fortsätta utveckla verksamheten. Vi ska vara nöjda och stolta över den svenska förskolan, men inte luta oss tillbaka utan fortsätta att blicka framåt.

Diagram

Det gäller så klart också för både gymnasieskolan och grundskolan. Nöjdheten med grundskolan har åter minskat efter en uppgång i förra årets mätning. Det är en signal som måste tas på allvar, även om det nog ligger mycket i SKL:s VD Håkan Sörmans kommentar om att svartmålningen av grundskolan i debatten leder till att många tror att skolan är sämre än den faktiskt är. Det här är ju något som jag har återkommit till många gånger i den här bloggen.

Vi fortsätter vårt arbete med att utveckla svensk skola och förskola, och med att bidra med både bredd och fördjupning i skoldebatten. Därför vågar jag hoppas på ännu bättre resultat i nästa års kvalitetsmätning.

Be Sociable, Share!

    Författare:
    Kommentarer: Bli först att kommentera
    Kategori: Förskola

    Inga kommentarer på “Förskolan i topp – igen!”

    skl logotyp