En blogg från SKL

SKL:s skolblogg

Alla elever ska lyckas. Alla skolor ska vara bra skolor.

Lärare får Guldäpplet för digital undervisning

”Barnen ska lära sig att vara bra digitala medborgare , med allt vad det innebär.” Orden är årets vinnare av Guldäpplet, Karin Nygårds, som arbetar som lärare på Sjöstadsskolan i Stockholm. Stämningen vid prisutdelningen var som alltid positiv och engagerad – denna gång även kryddad med viss dramatik då fel namn lästes upp först. Det löste sig dock snabbt och rätt vinnare kunde koras :-)

Karin Nygård

Karin Nygård

En del av motiveringen löd:”Karin Nygårds ger eleverna verktyg för att utveckla sitt språk och behärska sin digitala miljö. Hon har gjort stora insatser för att lyfta digitalkunskap som ett eget ämne i undervisningen, med verklighetsanknutna uppgifter. Det ska vara viktigt på riktigt och eleverna ska utmanas. Karin har ett brinnande engagemang för att eleverna, inte minst unga tjejer, ska erövra den digitala världen.” På Youtube kan du se en kort film där Karin berättar mer.

Strategier – inte bara eldsjälar

Jag tycker att Guldäpplet sätter ljus på att utvecklingen framåt inte kan bygga på eldsjälar. Det behövs medvetna steg och tydliga strategier hos huvudmän, skolledare och lärare. Guldäpplet bidrar till inspiration och positiva exempel. Klokt använt kan digitaliseringen göra skillnad och öppna nya möjligheter för barn och elever att uttrycka sig, utforska och uppfatta världen. Vill du veta mer om priset så kan du kolla på SKL:s webb!

Be Sociable, Share!

  Författare:
  Kommentarer: Bli först att kommentera
  Kategori: Digitalisering
  Etiketter: ,

  Inga kommentarer på “Lärare får Guldäpplet för digital undervisning”

  skl logotyp