En blogg från SKL

SKL:s skolblogg

Alla elever ska lyckas. Alla skolor ska vara bra skolor.

Nomineringarna till Guldäpplet är klara!

Idag offentliggörs listan över årets nomineringar till Guldäpplet. På listan finns drygt 80 lärare från kommuner spridda över Sverige.

Guldäpplet delas ut till lärare som förnyar lärandet med stöd av IT i egen undervisning, och som inspirerar elever och kollegor lokalt, kommunalt och gärna även nationellt. Många innovativa lärare har under åren lyfts fram i strålkastarljuset och resten av skolsverige har kunnat ta del av deras dokumenterat framgångsrika arbetssätt.

Min uppmaning i våras till alla huvudmän och rektorer var att nominera sina kandidater till stipendiet, då det på varje skola finns inspiratörer och nytänkare.

Det är glädjande att se att de som skrivit nomineringarna, förutom just rektorer, även är kollegor på den egna skolan och ur det utvidgade kollegiet i sociala medier. Nu börjar juryns svåra arbete med att välja ut tre finalister, vilka kommer att presenteras på Bokmässan i Göteborg den 24:e september. En slutgiltig vinnare offentliggörs på Skolforum i Stockholm den 26:e oktober.

Jag vet att det finns fler som borde vara med på listan och jag hoppas att du tar chansen att nominera nästa år.

Från Guldäpplet 2013: Vinnare av juryns särskilda pris Pia Widegren, finalist Jonas Lindahl, finalist Katarina Lycker Rüter och vinnare Daniel Gomejzon

Från Guldäpplet 2013: Vinnare av juryns särskilda pris Pia Widegren, finalist Jonas Lindahl, finalist Katarina Lycker Rüter och vinnare Daniel Gomejzon

 

Be Sociable, Share!

  Författare:
  Kommentarer: Bli först att kommentera
  Kategori: Digitalisering
  Etiketter:

  Inga kommentarer på “Nomineringarna till Guldäpplet är klara!”

  skl logotyp