En blogg från SKL

SKL:s skolblogg

Alla elever ska lyckas. Alla skolor ska vara bra skolor.

Stående ovationer #skolriksdag

Leo Razzak

Lägg namnet på minnet. Det är inte ofta knappt 2 000 skolpolitiker och skolledare samlas på ett ställe. Ännu mer sällsynt är nog att de ställer sig upp och ger rungande applåder till en 26-årig kille från Norsborg. Leo Razzak fick oss att tänka till och fick oss att skratta.

Leo Razzak

”Det tragiska är inte när man inte når sina mål. Det är när man inte har några.” – Leo Razzak

Carin Götblad

Carin Götblad uppmanade skolans ledare att jobba med bilden av verksamheten – och stå upp för den. Medierna har ofta negativa rubriker och de flesta människor läser inte mer än rubrikerna. Därför viktigt att skapa en egen blid och lyfta fram den, inte minst för att inspirera och motivera medarbetarna. Det kan både göras genom att vara med i media och genom bra internkommunikation.

Jobbet blir mer effektivt när man belönar de som jobbar i den grå vardagen istället för att lägga energi på de som är grus i maskineriet.

Be Sociable, Share!

  Författare:
  Kommentarer: 2
  Kategori: Ledning och styrning Skolutveckling
  Etiketter: , ,

  2 Kommentarer på “Stående ovationer #skolriksdag”

  1. 2013-05-07 17:26
   Skrivet av
   Malin Lundgren

   Om det är så att Leo Razzaks föredrag spelades in, vore jag tacksam för om ni publicerar den på SKL’s hemsida. Då ska jag dela den med alla skolledare i min kommun! Han var helt fantastisk!

  2. 2013-05-07 08:59
   Skrivet av
   Per-Arne

   Hej! Ja, visst var Leo fantastisk! Jag tror tyvärr inte att vi kommer att ha möjlighet att lägga upp hela hans föredrag på vår hemsida, däremot kanske vissa delar.

  skl logotyp